Kultūra olimpiskajās spēlēs

JamaikaViena no būtiskākajām atšķirībām starp jaunatnes olimpiskajām spēlēm un lielajām olimpiskajām spēlēm ir tāda, ka jaunatnes mačos lielu nozīmi pievērš kultūrai un izglītībai. Piemēram, olimpiskajā ciematā tā skvērā katrai valstij ir izveidota sava telts, kurā var iepazīties ar tās kultūru, vēsturi, kā arī uzspēlēt kādu spēli un iegūt suvenīrus. Ik pēc trīs dienām mainās kontinenti. Sākumā bija Eiropa, tad sekoja Āfrika, bet tagad rit Amerikas dienas.

Paralēli valstu teltīm notiek arī dažādas aktivitātes – spēļu spēlēšana, tērzēšana ar čempioniem (iespēja satikt Isinbajevu, Bubku un citas zvaigznes), var apmeklēt olimpisko muzeju, dopinga telti, kā arī uzzināt daudz informācijas, par to, kā taupīt enerģiju un dzīvot “zaļāk”. Vakarā uz lielās skatuves var skatīties filmas, klausīties dažādu mūziķu uzstāšanos vai dejot DJ mūzikas pavadījumā. Tiesa, visas aktivitātes beidzas stundu pirms pusnakts. Visas šīs aktivitātes jauniešiem ļoti patīk, jo viņiem, garlaicības māktiem, nav jāsēž savā istabā. Piedaloties aktivitātes, sportisti vāc punktus un beigās var dabūt arī dāvanas. Viena no tām ir arī ekskluzīvs Swatch pulkstenis ar pirmās jaunatnes spēļu simboliku.

Arī man ir interesanti apciemot teltis, iegūt dažādus suvenīrus, kā arī savā īpašumā iegūt kādu polaroīda bildi. Re, fotogrāfijā es ar kanādiešu jauno reportieri Kimiju Jamaikas teltī.

Biju nedaudz apslimis. Vakardien jutos ļoti švaki. Bijām viesnīcā Ritz, kurā satikām starptautiskās modernās pieccīņas prezidentu, ASV menedžeri, FIBA galveno sekretāru. Pirms tam tikāmies ar vienīgo Namībijas olimpisko medaļnieku Frenkiju Frederiku, kā arī bija plānota tikšanās ar starptautiskās vieglatlētikas prezidentu, taču es sliktās pašsajūtas dēļ viesnīcu pametu ātrāk nekā pārējie jaunie reportieri. Šodien no rīta ciemos bija Rio 2016 atbildīgie, pēc tam pirmo jaunatnes ziemas olimpisko spēļu Insbrukas 2012 atbildīgie, bet dienu noslēdzās ar kārtējo Jeļenas Isinbajevas interviju. Tagad atkal esmu vesels, tāpēc, mamma, neraizējies. Ar mani viss kārtībā!

Pēdējās divās dienas esmu tvītojis tikpat daudz, cik parasti tvīto Latvijas elites tviteristi. Vienu no tekstiem mūsu Facebook lapai Alans pārveidoja tik ļoti, ka nevarēja saprast – likt manu vārdu zem teksta vai viņu. Starp citu, Alans bija tas izredzēties, kurš uzrakstīja grāmatu par slaveno peldētāju Felpsu. Esmu jau pārsniedzis 1000 tvītu robežu un mans sekotāju skaits aug griezdamies! Tagad esmu atpakaļ TV un radio grupā kopā ar Ričardu, rītdien brauksim veidot savu otro video. Atļāvu ķīnietim un Mauritānijas čalim izvēlēties sporta veidu. Varbūt brauksim pat uz handbolu… Vakarā gan noteikti jāaizbrauc uz šķēpmešanas finālu, kurā iekļuvis mūsu komandas Intars Išējevs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *