Atpakaļ Rīgā

Jau trešo nedēļu dzīvoju atkal Rīgā. Kopā īrējam studio tipa divistabu dzīvokli Rīgas centrā Aleksandra Čaka ielā starp Ģertrūdes un Lāčplēša ielām. Līdz šim pēc pārvākšanās uz Ikšķili galvaspilsētā biju tikai piedzīvojis pie citiem, taču tagad arī man ir sava vieta lielajā pilsētā.Var uzskatīt, ka Rīgā esmu atgriezies vecajā rajonā, jo līdz deviņu gadu vecumam dzīvoju mājā pretī bijušajam kinoteātrim “Daile”.

Ir tik laba sajūta, kad tu ievācies savās mājās. Esmu iemācījies gatavot jaunus ēdienus – šo trīs nedēļu laikā kartupeļus esmu mizojis biežāk nekā iepriekšējo 22 gadu laikā. Man ir arī labs pavārs skolotājs. Veicis dažādus mājas darbus, ko pirms tam nedarīju/nemācēju. Jā, vecāki mani savā mājā bija izlutinājuši…

Dzīvoklis pārdzīvojis jau vairākas sālsmaizes, kā rezultātā ievērojami papildinājās mūsu mazā trauku kolekcija virtuvē. Ja kāds vēl nav bijis ciemos, droši var pieteikties un mēs vienosimies par abpusēji pieņemamiem laikiem. Paldies visiem draugiem, kas palīdzēja pārvākties. Joprojām atceros, kā Evitas dīvānu nesām pāri Aleksandra Čaka ielai, kad luksoforā dega sarkanais signāls. Stiept mēbeles atkal kādu laiciņu negribēsies.

Jaunais dzīvoklis beidzot man ir licis pieteikties personalizētajam “E-talonam”,ar kuru studentiem sabiedriskajā transportā viens brauciens izmaksā tikai 25 santīmus. Tā kā uz augstskolu LU PPMF man šajā gadā būs jāaizbrauc tikai dažas reizes, uz darbu un treniņiem braucu ar sesto tramvaju (esmu pat nopircis mēneškartiņu). Lētāk un ātrāk abos virzienos. Savu automašīnu neesmu kustinājis kopš svētdienas, kad atgriezāmies no ciemošanās (nu jau tā jāsaka) Ikšķilē.

Ar kaimiņiem pagaidām neesam iepazinušies. Vienīgi hokeja laikā pēc kliedzieniem aiz sienas var dzirdēt, kad “Dinamo” iesituši vārtus. Turpināsim svinēt dzīvi!

12 thoughts to “Atpakaļ Rīgā”

  1. ak jā, dzīvoklis arī aplaistījām, vārda tiešajā nozīmē.

    taisot vīnu bez korķviļķa, bet ar skrūvgriezi tika aplaistītas divas sienas, galds, krēsls, kā arī… griesti…

  2. Gribēju uzteikt savu brigādi par labi paveikto darbu sestdienas dienā, kad nesām mēbeles, riteni un citas lietas. Uzskatu, ka biju pienākumu augstumos un lieliskā kondīcijā, tāpēc darbi vedās tik raiti.

  3. Tādas labas sajūtas pārņēma lasot rakstu… Ļoti liels parieks man par Jums abiem diviem!!! Jūs man patīkat – pat ļoti!!!! :))
    Ceru, ka viss turpmāk tik uz augšu ies un Evita Tev samācīs visādus mājas darbus darīt, ko līdz šim pat sapņos neesi redzējis!!
    Bet nu ja nopietni turpiniet baudīt dzīvi – jo tā izdodas!!! :)*
    https://www.youtube.com/watch?v=EZU3I1YW54Y

    Bučas abiem balodīšiem!!!!!

  4. Pirms gada mēs būtu bijuši kaimiņi, dzīvojos gandrīz turpat. Bet pa četriem gadiem un 3 nomainītiem dzīvokļiem centrā, centrs ir stipri apnicis ar bezgaisu un troksni, tāpēc šovasar pārvācos uz Krasta rajonu, kur apkārt parki, plašums, bet tuvu centram.
    Iesaku iet uz Avotu ielas LaTS veikaliņu, viņiem tur garšīgas un lētas “mēlītes” (tās trīsstūrainās bulciņas). Katru dienu nē, bet pārsvarā – labākās, kādas jebkad ēstas. Arī labs alus (tērvete, piebalga, bauska) bieži vien lētāks nekā Barona Rimi. Turpat blakus Avotenē – labākais Narvesens ar mūžīgi jautrajiem pārdevējiem. Uz Ģertrūdes ielas – var aiziet uzspēlēt biljardu, bet paprasi “labās” kijas, viņi iedos, ja būsi skaidrā un godīgā izskatā. Tas tā – varbūt noder. ;)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *