Sākam strādāt

Jaunie reportieri (Young Reporters)

Pēcpusdienā beidzās lekcijas par teorētisko ieskatu žurnālistika – teksta, foto, internetu un video. Līdz šim esmu nodevis kritikai divus rakstus angļu valodā par Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidentu Žaku Rogi un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu priekšsēdētāju Sebastianu Kou, kuru var redzēt attēlā centrā starp visiem jaunajiem žurnālistiem, kā arī īsu radio ziņojumu par atklāšanas ceremoniju. Esmu uzzinājis ļoti daudz interesantu faktu, taču mūsu pasniedzēji apstiprināja arī daudz man zināmu faktu. Jāsāk rakstīt teksti arī žurnālam Sports, ir jau dažas idejas un uzdevumi no galvenā redaktora puses.

Jau ar rītdienu sāksim strādāt piecās grupās, turpmākās desmit dienas darbojoties savā jomā. Rītdien jau plkst. 9:00 man jābūt galvenajā preses centrā, jo kopā ar Treisiju Holmsu no Austrālijas dosimies strādāt broadcasting jomā. Pēc mana lūguma pirmā pieturas punkts būs airēšanas sacensības, kurās rītdien startēs arī Latvijas sportiste Elza Gulbe. Galvenais uzdevums būs video sižeta veidošana (esmu apguvis pamatus), taču tāpat varēšu noķert arī pāris labus foto kadrus. Grupas mainīsim ik pēc divām dienām. Jau tagad esmu apmierināts, ka man ir bijusi iespēja būt šeit, tāpēc nevaru sagaidīt turpinājumu.

Treniņprogramma pēc Sebastiana Kou paziņojuma vakar pārvērtās nelielās sacensībās, jo divi labākie teksta un foto žurnālisti, sedzot visus izdevumus, iegūs iespēju strādāt 2012. gada olimpisko spēlēs Londonā.

Ārpus žurnālistikas. Klimats šeit ir nedaudz vēsāks, kā šobrīd Latvijā, taču katru dienu nedaudz uzlīst. Pašlaik Singapūrā nav lietus sezona, tāpēc nespēju iedomāties, kāds te ir laiks lietus sezonā. Tiesa, temperatūra nekad nenokrītas zemāk par 26 grādiem. Visu laiku ir šausmīgi mitrs, kas bez maz vai beidz tevi nost.

Pilsētā ir pilna tehnikas un šausmīgi zaļa. Jebkurā vietā ir datori, milzīgi ekrāni un visādas citādākas elektronikas ierīces. Podi, pisuāri, izlietnes ir veidotas tā, lai tās būtu automātiskas un taupītu ūdens resursus. Visas malas ir apzaļumotas – tilti, starp šosejām, jebkurš mazākais pleķītis nepaliek bez krūma vai koka. Sliktākā gadījumā tur aug zāle. Arī daži autobusi ir apzaļumoti, jo degvielas vietā tie izmanto ūdeņradi.

Nemaz tik lēta tā Singapūra nav. Šovakar lekcijas beidzas ātrāk kā iepriekš, tāpēc kopā ar Alanu no Barbadosas devāmies uz Singapūras centru, iedzērām dažus dzērienus un par to samaksājām vismaz trīsreiz lielāku summu nekā Latvijā par līdzīgu pirkumu. Tiesa, takšu pakalpojumi šeit ir daudz lētāki nekā Latvijā, tevi arī neviens nemēģina apčakarēt, bet gan visi cenšas pret tevi izturēties ļoooooti laipni. Tu nevari ieiet nekur, nepamanīts.

2 thoughts to “Sākam strādāt”

  1. nu tad iečeko cik maksā kāds labs i-pods telefons.

    tad jau tev nebūs nekāda haļava tur, būs jāsāk kkas darīt. un tad dari tā lai tiec uz to londonu un man ir imesls lielāks braukt skatīties tās spēles :D

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *