Jauns portāls e-bibliotēka

E-bibliotēka

Oktobra sākumā tika palaists jauns interneta portāls Ideju Foruma Bilbiotēka, kurā par brīvu ikviens reģistrējušais lietotājs var lasīt/klausīties/skatīties dažādus latviešu un ārzemju daiļdarbus dažādās valodās. Jau šobrīd tajā ir pieejami gandrīz 5000 dažādi literāri darbi lasīšanai, vairāk nekā tūkstotis klausīšanai un aptuveni 300 dažādi video un foto (arī gleznas) faili.

Piemēram, ikviena vidusskolnieka bieds ir Reiņa un Matīsa Kaudzīšu darbs Mērnieku Laiki, kas elektroniskajā bibliotēkā ir par brīvu pieejams pilnā garumā viss romāns, kā arī audio fragmenti (domājams, ka būs arī pilnā garumā). Šos darbus diemžēl legālā veidā nevar lejupielādēt, taču nedaudz pačakarējoties tos var iegūt klausāmā formā, lai klausītos arī automašīnā. Kopš vairs nelietoju sabiedrisko transportu, grāmatas diemžēl lasu reti. Ir kādi ieteikumi ar kuru darbu sākt?

Šonedēļ tieši šī bibliotēka mūs izglāba Pedagoģijas vēsturē, kurā bija jāanalizē kāds darbs, kurā raksturota senlaicīgā skola. Mēs izvēlējāmies Jāņa Poruka Kauju Pie Knipskas, kuru citi iepriekšējā dienā, citi pirms lekcijas izlasīja un veiksmīgi izdarīja uzdoto.

Nepietiek portālā tikai reģistrēties. Ja grib visus materiālus skatīt pilnā garumā nepieciešams arī sevi identificēt, caur interneta banku vai kādā citā veidā. Ikdienas bibliotēkas plauktus papildina kāds jauns mākslas darbs, tāpēc lietderīgi jaunumiem sekot arī twitterī. Super portāls! Paldies!

6 thoughts to “Jauns portāls e-bibliotēka”

  1. >Jeegers:

    Nu, ja nepatīk caur banku, var aiziet uz biroju vai pieteikties e-pastā. Bankas jau atpakaļ dod tikai vārdu, uzvārdu un personas kodu.

  2. Jā, portāls superīgs, tikai vai dēļ “..taču esmu atradis veidu, kā nedaudz pačakarējoties var novilkt grāmatu audio nodaļas..” tam nebūs lieki jāskaidrojas?
    Ja reiz nav ļauts lejuplādēt, bet viss piejams par baltu velti, vai tiešām ir vērts visu sačakarēt?

  3. man vai bibliotēkai, kas ļauj brīvi tos lejupielādēt datorā?

    Nekas netiek sačakarēts, vienkārši parādīts veids, kā audio grāmatas var klausīties arī vietās, kur nav interneta pieslēguma. Domājat sākšu pārdot vai kā citādi izplatīt?

    Links izņemts, pārējie paši atradīs veidu, kā to izdarīt :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *