Bez interneta

Manā darba vietā skolā optiskā kabeļa pārrāvuma dēļ gandrīz trīs dienas nebija interneta. Tā bija katastrofa skolas darbiniekiem, īpaši sekretārei, un skolēniem, taču ne man, informātikas skolotājam. Pazuda nemitīga pārvietošanās starp stundas darbu un interneta pārlūkprogrammu. Uzreiz Access vidusskolniekiem kļuva daudz skaidrāks un saprotamāks.

Vienīgi šodien pamatskolnieki interneta pārlūkprogrammas vietā turēja atvēru Pinball spēlīti, taču tik un tā arī Excel formulas, liekas, viņu prātos iesēdās daudz dziļāk nekā parasti. Pirms pāris stundām kabelis beidzot tika salabots un stundas atkal aizgāja savā ritmā. Tiesa, piektklasnieki māk internetu izmantot arī lietderīgi – meklējot bildes, kuras izmantot savās prezentācijā.

Un arī es varu jums par to pastāstīt, pārbaudīt savu e-pastu, izlasīt jaunumusu un citiem par to pastāstīts. Kāds tomēr velnišķīgi labs izgudrojums ir globālais tīmeklis…

9 thoughts to “Bez interneta”

  1. padalies, lūdzu, pieredzē par Access mācīšanu. kur var dabūt normālus materiālus? es tagad speciāli ņemu tīklus, lai aksess paliek uz pašām beigām pirms ieskaites. un nevar jau zināt, kuri moduļi šogad būs :(

  2. izmantoju Kārļa Veiša grāmatās (vecākajā un jaunākajā) aprakstītos uzdevumus, pielieku klāt kaut ko nedaudz sarežģītāku, piemēram, formu smalkāku veidošanu.

    varu kādu patstāvīgo darbu aizsūtīt, ko esmu sataisījis vaicājumu veidošanā.

  3. būtu super! e-pasts, ko norādīju komentāru formā, ir īsts :)
    paldies!
    no sevis: datori.wordpress.com var paskatīties. es tur šad un tad iemetu visādus materiālus, darbus u.c.

  4. Ir jau vairāki softi, ar kuriem pasniedzējs var redzēt ko katrs skolēns tur vaļā. Var uzlikt , ka izmetās paziņojums, ja atver kaut ko jauno utml.
    Kā man viens stāstija, ka šādi no sākuma pirmā lekcijā parāda, ka redz visu, tad netā neviens vairs neiet.

  5. kas ir Access? :D
    savulaik ir nokārtota informātikas ieskaite vidusskolā, bet tur neprasīja neko vairāk par paintu, wordu un un exceli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *