Ar velosipēdu

Merida

Marta sākumā veikalā “Viss Atpūtai” nopirku jaunu velosipēdu. Īsti gan nezinu, kura dēļ (manis vai veikala), velosipēdam esmu paspēji jau sačakarēt aizmugurējo zobratu. Līdz ar to ātrumi brīžiem pārslēdzas, kā viņiem tīk, apgrūtinot braukšanu. Mazā brīvā laika dēļ brīvdienās ar savu jauno braucamo pārvietojos diezgan maz, bet otrdien man radās iespēja četrus riteņus nomainīt pret diviem.

Pirmdienas vakarā pie manis bija atbraukuši Ernests un Kintija. Uzcepām desas, iedzērām alu un, protams, maniem draugiem vajadzēja atgriezties Rīgā. Biju izdzēris dažus alus, tāpēc ar vadīt automašīnu noteikti nedrīkstēju, bet draudzeni dzimšanas dienā uzreiz pēc pusnakts pārsteigt gribējās. Viss notika, kā gribējās, tāpēc otrdien uz fakultāti braucu ar velosipēdu.

Pārvarēju divus tiltus katrā virzienā. Bīstamas situācijas sev, gājējiem un pārējiem satiksmes līdzekļiem neradīju. Ceļā katrā virzienā no Dominas līdz PPF pavadīju aptuveni 50 minūtes – ilgāk nekā, ja brauktu ar automašīnu, bet nedaudz mazāk, ja brauktu ar sabiedrisko transportu. Velosipēdistu ir, manuprāt, salīdzinoši daudz un platajās ielās tiem gājējiem nevajadzētu traucēt. Ja dzīvotu Rīgā (tas ir, biežāk uzturētos un nakšņotu) un laikapstākļi būtu pateicīgi diviem riteņiem, mani uz ceļa brīvā veidolā ieraudzītu vēl biežāk.

8 thoughts to “Ar velosipēdu”

  1. Par daudz gribi no Meridas, ja gribi, lai viss strādātu ideāli. :D
    [ar šo gribēju teikt, lai vairs nekad, nekad, nekad nepērc Meridu]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *