Daugavpils šosejas prieki

Daugavpils šoseja (foto - ogrenet.lv)Tie, kas regulāri izbrauc ārpus Rīgas uz austrumu pusi, nav noslēpums, kas notiek uz Daugavpils šosejas posmā no Rīgas robežas līdz pat Ogrei. Ik pēc noteikta posma remontdarbu dēļ četras joslas nomaina divas, bremzējot auto plūsmu (atļautais ātrums ir 80 km/h) īpaši rīta un vakara stundās. Es saprotu, ka varētu remontēt vienu ceļa gabalu, bet tā vietā viņi ņem un sapurgā 50 kilometrus, Ogrē vēl uzstādot vairākus luksoforus. Tagad ceļu uz Ikšķili mēroju caur Ulbroku un Tīnūžiem, tomēr no rītiem uz fakultāti esmu spiests braukt taisni caur Salaspili. Ap septiņiem gan Salaspilī, kur visi cenšas rindā ielīst, ar satiksmi nav lielas problēmas, tomēr stundu vēlāk (pēc vecāku ziņām) veidojas diezgan garas rindas.

Kad vēl biju maziņš un ar auto pārvietojos tikai aizmugurējā sēdeklī, atceros, ka uz Daugavpils šosejas atļautais ātrums bija 100 km/h. Lielie remonti varbūt atgriezīs veco labo nākotni? Redz, pie igauņiem atļautais ātrums dažviet jau tiek palielināts. Vai vismaz daži mūsu ceļi neatbilst sekojošiem nosacījumiem?

Saskaņā ar likumdošanu braukšanas ātrumu drīkst palielināt līdz 110 km/h tajos ceļu posmos, kur pretējo virzienu joslas ir kaut kādā veidā atdalītas. Ja tās nav atdalītas, tad ātrumu maksimāli iespējams palielināt līdz 100 km/h.

Lielāko atļauto braukšanas ātrumu drīkst ieviest tajos ceļu posmos, kur pēdējo trīs vasaru laikā negadījumu skaits, kuros bijuši cietušie, uz vienu miljonu auto kilometru nav lielāks kā vidēji uz ceļiem. Vērā netiek ņemti negadījumi, kur pie vainas nav bijis ātrums un kurus izraisījušas smagās mašīnas, jo uz tām attiecas braukšanas ātrums 90 km/h. Tāpat ceļš nedrīkst būt pārlieku nelīdzens, redzamībai jābūt labai visos virzienos, ceļam jābūt kārtīgi apzīmētam.

3 thoughts to “Daugavpils šosejas prieki”

  1. Es ar atceros, ka pa to shoseju vareeja braukt ar 100 km/h. Bet reaali domaajot, peec shiem te remontiem posmaa no Riigas liidz Ogrei, aatrums netiks palielinaats. Max buus 90km/h, jo pie mums celjus nemaak taisiit!

  2. ha, bet kaa tu domaa mums s-pilii tikt aaraa uz shoseju aaraa no pilseetas? tikai gaidot.. kad kaads labs cilveeks palaidiis. Traki. =[

  3. Vui, tur pirms kādām nedēļām divām piektdienas vakarā bija vēl jo jautrāk! Protams, nebijām informēti par tādu sviestu, tāpēc kā i` pierasts braucām pa šo pusi. Skats gluži vai sirreāls – caur visu Ogri [VISU!] stiepjas gara desa ar auto dubultsarkanajiem lākturiem. Skaisti! :)
    Ja ikdienā tas būtu jāpiedzīvo, tad visticamāk man tā neliktos.
    Ā, bet pērnvasar jau cirka numuri bija pirms Kokneses – tur bija vēl grandiozākas rindas. :D Bija tā, ka varēji mierīgi izkāpt no mašīnas un nesteidzīgā solī kustēties uz priekšu, pēc kāda laika attapsies jau pie “vainīgā” luksofora, bet mašīnu nāksies gaidīt vēl kādas minūtes 15.
    [šausmīgi murgaini izteicos, bet ceru, ka pamatdomu daudz maz var uztvert :)]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *