Kurš ātrāks?

Beidzot arī masu mēdijos parādījies eksperiments, par to, ka ar automašīnu pa Latvijas auto ceļiem pārvietoties ir izdevīgāk, nekā ar sabiedrisko transportu. Savu viedokli es izteicu jau gada sākumā, kad pirmo reizi tika paceltas vilciena cenas (Rīga – Ikšķile 54 santīmi), bet septembrī biļešu cena vilcieniskajam transportam tika pacelta vēl par desmit santīmiem.

Kā, pie velna, ceļot sabiedriskā transporta biļešu cenas var mani motivēt braukt ar vilcienu vai trolejbusu (līdz 45 santīmiem), ja es ar savu studentu mašīnu Škoda Fabia 100 kilometrus varu nobraukt, iztērējot mazāk par trīs latiem? Paliek vēl braukšanas mēnešbiļetes, bet komforts un laiks, ko tu iegūsti braucot ar automāšinu, ir neatsverams ikdienas dzīvē.

8 thoughts to “Kurš ātrāks?”

  1. Cik cik Fabia ēd uz 100? uz Rīgu no Liepājas pa nepilniem sešiem latiem varētu tik tādā ziņā…

    Es arī labāk izveļos komfortu un piemaksāju par to, nevis spiežos autobusā un svīstu ar tatntēm :)

    Tikai žēl ka to vēl nevaru realizēt…

  2. Ja rēķināt tikai izmaksas uz degvielu, tad dzīvojot Rīgas rajona ir izdevīgāk braukt ar auto (līdz 2.0 dzinējs), un nevajag aizmirst par komforta līmeni braucot ar auto vai sab. transportu. Pie tam jaunam auto pārsvara tikai OCTA un KASKO tiek pieliktas klāt.

  3. Tas, ko viņi tur parādīja, tas bija tikai viens no (nedaudzajiem) variantiem, kur auto sanāk lētāks. Kaut vai paskaties uz faktu, ka pastāv arī tāda lieta kā braukšanas mēnešbiļetes.

  4. kur paliek vellapēds vai pašu k2? Vismaz Rīgas robežās ar šiem te var iztikt ļoti labi. Aber ziemā, ja tomēr jāizmanto sabiedriskais transports, jāmāk izvēlēties īstais, kurā nebūs tantes ar turbodzinējiem. :D

  5. neciešu sabiedrisko transportu kā tādu.. pilns ar slimiem vārgiem cilvēkiem kurm sejā riebīgs garīgais..

    iekāp savā mašīnā un brauc kur vēlies.. nav jāseko kkādam saraxtam..

    par tā izmaxām ir tā ka auto būs vienmēr dārgāks nekā sab. tran. bet es labāk ietaupu savu laiku un veselību samaksājo vairāk par benzīnu nekā par biļeti..

    nu nemaz nerunāsim par laik kuru tu ietaupi.. piemēram ar sabiedrisko transportu es līdz centram no purvciema tieku labi ja pa 40 minūtēm (apmēram astoņos no rīta) bet ar mašīnu pa 15 min..

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *