Kārlis Streips

Vakar manā skolā ciemojās TV žurnālists Kārlis Streips, raidījuma “Skats No Mala” vadītājs. Manuprāt, ļoti interesants cilvēks – ar savu humoru un spēj radīt interesi tajā, ko stāsta.

Kā jau zinām viņš ir Amerikas latvietis, kur ieguvis bakalaura grādu , nedaudz arī strādājis kāda mazā Amerikas miestiņa televīzijā, kur arī sagatavoja savu pirmo sižetu par slepkavību. Tas bijis 3 minūšu gars, nevis, kā parasti 1.30.

Izrādās, ka viņš ir arī pasniedzējs Latvijas Universitātē, kur studentiem māca žurnālistiku. Daudz tika uzdoti jautājumi par to, kā tur iestāties (vismaz viena skolniece noteikti kļūs žurnālisti), jo uzdeva tik daudz jautājumu.

Viņš ir un var intervējis/ēt jebkādā sfērā darbojošu personu, to var darīt stundām ilgi, jo vienmēr atradīs jautājumu par ko pajautāt. Īsts žurnālists paskatoties ārā pa logu, var atrast trīs tēmas par ko uzrakstīt rakstu (tiešām nosauca trīs aktuālas tēmas – nenotīrītās ielas, daudzstāvu māju stāvoklis, bet trešo neatceros).

Stāstīja, ka vienmēr jāslēpj partija, par kuru viņš balso, jo viņam jābūt neitrālai personai, jo ir politiska raidījuma vadītājs. Pieminēja, ka nekādi nevar atbalstīt PCTVL politiku, bet to nedrīkst izrādīt raidījuma laikā. Jāpiebalso abām pusēm. Pēdējais, ko pieminēja, ka ļoti nepatīk Domburs, kas vada raidījumu “Kas notiek Latvijā”, jo, pēc viņa vārdiem sakot, “nepareizs intervēšanas stils”.

3 thoughts to “Kārlis Streips”

  1. Lai nu paliek viņa orientācija, bet tas, ka viņam nepatīk Domburs mani uzjautrina. Dombura raidījumos var uzzināt visus viedokļus, bet Streipa raidījumos tiesības pastāvēt ir tikai paša Streipa “vienīgajam pareizajam viedoklim”. Nu gluži kā kvēls katolis vai komunists. :)

  2. Es uzskatu, ka Sreipa kungam trūkst objektivitātes. Es nenoliedzu faktu, ka viņš ir izcils žurnālists un ir kā radīts šādai profesijai, bet viņa uzskati neapskata problēmu no visām iespējamām pusēm , bet tikai no vienas puses – viņa paša personīgā viedokļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *