Singapūra pēc 30h

Pirmā pilnā diena Singapūrā aizvadīta. Šeit nebūt nav tik karsti, taču augstais mitruma līmenis (virs 90%) klimatu padara daudz nepatīkamāku. Šodien bija pirmā kopējā tikšanās ar pārējiem jaunajiem reportieriem, kurā izstāstīja mūsu dienas plānu turpmākajām četrām dienām, kā arī tikām pie ļoti daudz dažādām jaunām rotaļlietām – portatīvā datora, diktafonu, fotoaparata, peles, austiņām un vēl daudz dažādām vajadzīgām un nevajadzīgām mantām.

Esam pirmie žurnālisti olimpisko spēļu vēsture, kuri dzīvo olimpiskajā ciematā. Līdz šim žurnālistiem spēļu laikā bija atļauts atlētu ciematā uzturēties ne vairāk par trīs stundām. Tā būs lieliska iespēja pastāstīt par sportistu dzīvi ārpus sporta laukuma. Ēšana šeit ir labā līmenī (varu izvēlēties starp vairākiem variantiem). Turklāt kaut ko ēst dabūt es varu jebkurā laikā atskaitot starp 00:00 – 04:00. Nedaudz kaitina pārbāztie autobusi, ar kuru var nokļūt ēdināšanas vietā. Viens no oficiālajiem atbalstītājiem ir Coca-Cola, tāpēc arī šis dzēriens pieejams neierobežotā daudzumā.

Dzīvoju zaļajā ciemata zonā (kopumā tās ir vairākas – rozā, zila, sarkana un oranža) vienā no mājām augstākajā stāvā. Interesanti, ka māja nav nosegta ar sienām. Uzbraucot devītajā stāvā, es izkāpju balkonā, pa kuru ejot arī atrodu savu istabiņu. Man ir piešķirta vienvietīga istabiņa, kurā ikdienā dzīvo Singapūras studenti.

 Saņemot dienas plānu, rādās ka šīsdienas vakars bija pēdējais brīvais vakars līdz olimpisko spēļu noslēgumam, tāpēc kopā ar daļu no jaunajiem reportieriem singapūriešu pavadībā devāmies apskatīt pilsētas centru, kas atrodas pie galvenā mediju centra (fotogrāfijā ir redzams skats no tā apakšas). Ciematā mums ir pašiem sava istaba, kurā arī notiks visa mācīšanās un strādāšana. Joprojām nezinu, kā izdosies sekot līdzi Latvijas sportistu startiem, jo obligāti būs jāpiedalās visos jauno žurnālistu skolas pasākumos. Lasām tālāk!

Mediju centra nekā interesanta, protams, nebija. Vienīgā interesējošā vieta bija Media Lounge, kurā ir arī relaxation corner. Augšējā bildē masāžas krēslu izbauda izrēlietis Bens, bet apakšējā foto es esmu kopā ar austrālieti Luku. Esmu iepazinies ar neskaitāmiem daudziem cilvēkiem no visas pasaules malām – Kanāda, ASV, Francija, Fidži, Austrālija, Izraēla, Ķīna, Singapūra, Čīles, Urugvajas un citurienes.

Pēc tam vietējo jauno reportieru pavadībā devāmies arī nogaršot vietējo aziātu virtuvi. Izvēlējāmies visdažādākos dažāda asuma ēdienus, savukārt daži nogaršoja arī vietējo alu (man joprojām sāp gudrības zobs). Bildē no kreisās ar seju redzams urugvajietis, tālāk francūziete un ukrainiete. Cenas ēdienam šeit nemaz nav tik augstas (vienalga lētāk nekā Latvijā), kā biju iepriekš dzirdējis un lasījis.

Visbeidzot īsi pirms pusnakts atkal nonācu savā istabiņā. Attēlā var redzēt manu darba galdu. Protams, visu izvietoju tā, lai jums būti labi apskatāmas manas rotaļlietas. Manās rokās tagad ir nonācis jauns Acer Aspire Olympic Edition portatīvais dators, Panasonic Lumix fotoaparāts, Panasonic diktafons, vairākas zibatmiņas, mugursoma un pārējās attēlā redzamās mantas. Jau pirmajā dienā katram akreditētajam olimpisko spēļu pārstāvim tika piešķirts arī Samsung Omnia Lite mobilais telefons, ar kuru varu zvanīt, sūtīt sms un izmantot GPRS visā Singapūrā par brīvu, taču šis aparāts, pretēji visam iepriekš nosauktajam, pirms prombraukšanas būs jāatdod. Pats aparāts gan īpašu sajūsmu neizraisa – bremzīgs aparāts (Windows Mobile operētajsistēma) ar nejauku skārienjūtīgo ekrānu. Interesanti, ko Samsungs darīs ar 5000 lietotiem mobilajiem telefoniem?

Vienīgā bēda, ka manā istabā nav pieejams bezvadu internets (tas pieejams pagrabstāvā iekš TV room), tāpēc, lai pieslēgtos internetam, izmantoju savu jauniegūto telefonu. Atšķirībā no Latvijas, pieslēgums īpaši neraustās un ir diezgan ātrs. Šeit jau ir pāri vieniem naktī, tāpēc jāiet nedaudz pagulēt, lai rītdien varētu jau deviņos uzsākt mācības/krāt pieredzi un sākt darbu. Gaidiet turpinājumu!

8 thoughts to “Singapūra pēc 30h”

  1. lauķis, neesmu paspējis (strādāju), bet dzirdēju, ka, piemēram, iphon maksā vidēji par 100ls lētāk nekā Latvijā :)

    es vēl paspēšu pa veikaliem pastaigāt, man pašam vajag šādus tādus niekus nopirkt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *