Divi gadi ar PedPsihiem

PedPsihiOtrais kurss Latvijas Universitātē Pedagoģijas un Psiholoģijas fakultātē lietišķās informātikas skolotāja specialitātē ir pabeigts bez jebkādām problēmām. Ceturtajā semestrī apguvu sešus priekšmetus: didaktika, ievads speciālajā pedagoģijā, informātikas praktikums, datortīkli II, programmēšanas praktikums II, angļu valoda IV (lasīšana un referēšana).

Starp pieciem vai sešiem palikušajiem studentiem bez jebkādas sevis piespiešanas, praktiski tikai apmeklējot lekcijas, nopelnīju vidējo atzīmi astotnieku. Vēl pirms sesijas sākuma jau biju nopelnījis četras atzīmes, jo biju pietiekošā daudzuma apmeklējis lekcijas, kā arī izdarījis visus mazos darbus, ko pasniedzēji pieprasīja.

Skaitos, ka līmenī ļoti labi un uz augšu esmu apguvis četras programmēšanas valodas – QBasic, Pascal, HTML un C++, bet kaut cik normālā līmenī zinu tikai HTML, jo ar to biju sastapies arī iepriekš. Pārējās valodās varu veikt mazus darbiņus, labojot savus vecos pierakstus (liekas, ka visas šīs valodas varēja mācīt arī interesantākā veidā). Interesantākais priekšmets šajā semestrī noteikti bija informātikas praktikums, kurā mācījāmies pieslēgt dažādas vecas ierīces pie datora (videokameras, ciparu asistentu, ārējo CD disku rakstītāju, skeneri, printeri, programmējamo paleti), konfigurēt tās un veikt dažādus uzdevumus. Vērtīgākais laikam no visiem 15 uzdevumiem bija bezvadu maršrutētāja konfigurēšana.

Pārējie priekšmeti vairāk bija domāti, lai aizpildītu kursu. Labi, didaktika vienkārši bija garlaicīga, savukārt pēc speciālās pedagoģijas kursa noklausīšanās sāka likties, ka visi bērni piedzimst ar dažādām slimībām. Priekšmets Datortīkls, kas varēja būt vērtīgs skolotāju darbā, atkal nekā jauna – pastāstīja par Windows serveriem (nedaudz arī konfigurējām), pamuldēja par Remote Destkop programmām, dažādām komandām un viss. Angļu valodā toties piedalījos starptautiskā konferencē, taču arī pēc četriem gariem semestriem mana angļu mēle runā, liekas, tikpat šķībi.

Tā Latvijā ir augstākā izglītība, mīļie lasītāji. Galvenais ir 2-3 reizes nedēļā aizbraukt uz universitāti, izdarīt dažus darbus, iegūt dažas jaunas zīnāšanas un dabūt atzīmi. Ērti un viegli!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *