Sešu stundu nonstops

Vakar atsāku mācības Latvijas Universitātē pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte lietišķās informātikas skolotāja programmā (cik gari un nopietni?!). Pirmo kurus veiksmīgi pabeidzu ar vidējo atzīmi 8,6, tā kā man pat ir cerības saņemt stipendiju jau trešajā studiju semestrī.

1. septembrī fakultāte bija pilna ar pirmkursniekiem. Pirms gada viņu nebija tik daudz. Nekad vēl nebiju redzējis tik pilnu fakultāti. Man atkal šī bija garākā universitātes telpās, ko pavadīju mācoties. Četras lekcijas – lekcija par datu bāzēm, divas lekcijas par programmēšana Paskālā un vēl lekcija ar nosaukumu “Datortīkli”. Kopumā pie datora ekrāna pavadīju sešas stundas (!). Un tā tas būs katru pirmdienu no pulksten. 1o:30 līdz 18. Vai tas ir normāli?

Saprotu, ka visi biroja darbinieki ofisā pie datora pavada aptuveni tādu pašu laiku ja ne pat ilgāk, tomēr viņi nodarbojas ar visādām blakus lietām. Pēc tādas lekciju dienas acis ir pārgarušus, nepalīdz arī pusstundas starpbrīži. Aiznesīšu katram pasniedzējam (Ludmilai un Imantam) bukletu par ergonomiku..

6 thoughts to “Sešu stundu nonstops”

  1. Birojā vismaz ir normāls inventārs ērti biroja krēsli un viss daudz maz atbilst ergonomikai ;)

    Man secinājums ka šogad buus bik nopietnaak jāmācas jo daudz kas vismaz man jālasa pie datora(redzes problēmas tātad tikai pasliktināsies)

  2. :D :D LOLINĀTORS.
    bērni iekš draugiem.lv un visādām datorspēlēm pie datora nosēž vairāk nekā tu bez tam tev lekcijas ir pa 45 min es pieņemu un kā tu saki vēl ir starpbrīži un tu jau arī neblisinies visu laiku datorā. un es piekrītu pirmajam komentāram.
    tā kā pats izvēlējies tādu profesiju tad nevajag brīnīties un šausmināties ka tik ilgi jāsēž pie datora.
    handbols valda!!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *