Wireless Rīgā

Lūk, tieši tagad sēžu sēdēju pie Zvaigžņu gatves mājas ar numuru 12 un rakstu rakstīju jums šo rakstu, lai pastāstītu, cik elementāri, nedaudz pavizinoties pa Rīgu, var atrast bezmaksas interneta, kad nākas pēc lekcijām uzkavēties Rīgas ielās, gaidot draudzeni.

Protams, ir Lattelecom WiFi, kurš man ir pieejams bezmaksas, tomēr mans portatīvais dators negrib ņemt pretī ievades kodu, tāpēc es esmu atradis vairākus nedrošus tīklus daudzstāvu māju kvartālos, kuriem elementāri pieslēgties. Tagad padomājiet no drošības viedokļa, cik elementāri ir jebkuram hakerim caur tavu IP adresi pastrādāt kādu neģēlību un tad kādu dienu pie tavām durvīm klauvēs, liekas, drošības policija un vedīs uz skaistu vietu, ko sauc par Policijas iecirkni. Vai tu sargā savu internetu? Un kādu paroli esi rūterim uzlicis? Vai 1234567890? Uzminēju?

4 thoughts to “Wireless Rīgā”

  1. Manupraat paroli buutu nepiecieshams uzstaadiit, bet nu man kaa nespeciaalistam shajaa jomaa shkjiet, ka tas WEP key arii nav nekas taads mega mega droshs. Ar to gribeeju pateikt, ka arii to ir iespeejams apiet. Wi-Fi nu galiigi nevaram uztvert kaa droshu tiiklojuma risinaajumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *