Aiziet – sestais semestris

Bez jebkādām piepūlēm piebeidzu 5. semestra sesiju LU PPF lietišķās informātikas skolotāja programmā un jau ar pilnu sparu turpinu mācīties sestajā semestrī, kas vairs nav tādas brīvdienas kā iepriekšējie semestri. No budžetu izkrist ir diezgan grūti, ja ņem vērā, ka uz deviņām budžet vietām vairs pretendējām tikai seši studenti. Līdz diploma saņemšanai palicis vairs tikai pusotrs gads.

Četrās dienās paredzētas 16 (!) obligātās lekcijas. Turklāt pirmdienā skolā jādzīvo no astoņiem rītā līdz astoņiem vakarā. Daudzas lekcijas ir nāvīgi garlaicīgas. Neesmu sapratis, kāpēc man sešas (!) stundas nedēļā jāklausās profesorā Kuzminā, kurš vada lekcijas “Sistēmanalīzes pamati”, vai arī kam paredzētas trīs stundu teorijas izklāstījums priekšmetā “Datorgrafika” (praktiskās nodarbības izskatās kļūs ar laiku interesantākas)? Tikpat garlaicīga liekas lekcijas “Izglītības vadības pamati” vai “Informātikas mācību metodika pamatskolā un vidusskolā” (tikai 3. kursā??), tomēr vismaz nojaušu to lietderību…

Ko mēs darām, lai kliedētu garlaicību? Pagājušajā nedēļā spēlējām “Age Of Empires 2”, bet šonedēļ modē ir “Unreal Tournament”, uz Madara izveidotā servera. Tāpat mēģinām izkalkulēt, cik kilometrus pasniedzēji mēro vienas lekcijas laikā, staigājot pa kabinetu turpu šurpu. Ir laiks sadrukāt rakstus sportacentrs.com. Spēlējām arī pokeri, taču ne visi kursa biedri ir iepazīstināti ar šo spēli.

Ne visas lekcijas ir garlaicīgas. Daudz interesantāka ir Linux instalēšanas un konfigurēšanas (no serveriem atteicos), kā arī ne tik garlaicīga ir Sociālā pedagoģija. Tas viss man draud tuvākos divus mēnešu līdz aprīļa sākuma. Pēc tam paredzēta pedagoģiskā prakse skolā, kas manu ikdienas darbu skolā apgrūtinās tikai ar papildus papīru sagatavošanu. Vienīgi nesaprotams, kāpēc gandrīz trīs gadus varēja neko nedarīt, bet tagad tiešām nāksies iespringt, lai sagatavotu neskaitāmos referātus, kas jau kaudze uzdoti, un nodotu tos laikus.

4 thoughts to “Aiziet – sestais semestris”

  1. Oj, patinu dažus postus atpakaļ un ieraudzīju, ka ne sūda – datorgrafika joprojām ir līmenī. Un Kuzmins arī. :) Jā, tā sistēmu padarīšana tāda.. interesanta. Es ticu, ka tas ir savā ziņā vērtīgi un nozīmīgi. Bet tad problēma ir pasniegšanā. Jo principā tā arī es nesapratu to vērtīgo tajā priekšmetā. Varbūt vienkārši muļķis esmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *