Holivudas filma Rīgā

Filmas uzņemšana Rīgā

Vakar Rīgas Kongresu namā demonstrēta televīzijas filma “Irēnas Sendleres drosmīgā sirds”, ko pagājušajā rudenī uzņēma Rīgā. Tā ir viena no pirmajām šāda mēroga amerikāņu filmām, kas tapusi tepat Rīgā. Zīmīgs ir fakts, ka ASV to noskatījušies jau desmit miljoni televīzijas skatītāju, kas Holivudas filmu studijai “Hallmark” ir rekords, ziņo TVNET.

Žēl, ka esmu palaidis skatu, kā simtiem cilvēku, apbruņojušos ar dažādu filmēšanas tehniku skraida pa kluso centru, Vecrīgu un Andrejsalu. Izklausās, ka tādu filmu nedrīkst nenoskatīties. Filma “Irēnas Sendleres drosmīgā sirds” ir balstīta uz patiesiem notikumiem un stāsta par Irēnu Sendleri, kas, riskējot ar savu dzīvību, Otrā pasaules kara laikā Polijā slepus no Varšavas geto izveda tūkstošiem ebreju bērnu, lai viņus glābtu. Pirms diviem gadiem Irēna Sendlere tika nominēta Nobela Miera prēmijai. Pagājušajā gadā, deviņdesmit astoņu gadu vecumā, viņa aizgāja mūžībā.

Filma pat tikusi nominēta trim Emmy balvām, kas uzskatāmas par televīzijas “oskariem”, un saņēma Emmy par labāko grimu. Šobrīd notiek sarunas, lai filmu varētu redzēt televīzijas skatītāji arī Latvijā.  Tie, kas negrib gaidīt, atradu filmu arī torrentos. Skatītāji, kādas atsauksmes?

2 thoughts to “Holivudas filma Rīgā”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *