Mobilais internets darbībā

Jau nākošajā dienā pēc sava raksta publicēšanu par mobilā interneta salīdzināšanu devos uz Tele2 biroju un parakstīju divu gadu līgumu par mobilā interneta lietošanu. Samaksāju vienreizējo maksu par modemu pieci lati un vienojos par tarifu plānu Ekonomiskais (500 mb), kas man turpmākos divus gadus maksās Ls 8,20 mēnesī.

Turklāt, tā kā pirmos divus mēnešu par abonēšanu nav jāmaksā, konsultants piedāvāja sākumā izvēlēties plānu Klasiskais, un pēc tam pārslēgties uz ekonomisko režīmi. Vienīgi pašam jāatceras pārslēgt līgumu.

Mēneša laikā mobilo internetu esmu izmantojis maz (notērējis vien esmu 91 mb). Sākumā paspēlējos, pēc tam vienā no geocaching braucieniem meklēju tuvākos slēpņus, Baltijas līgas maču laikā NBS sporta zālē Rīgā, Madlienā, Ikšķilē, ceļā no Ludzas (nedaudz čakarējās). Tur, kur ir 3G pārklājums (nebija vienīgi Madlienā un ceļā no Ludzas), ātrums ir pieņemams (sērfot internetā var lieki nebremzējot), bet citur ar GPRS ātrumu neko vairāk par dažu tekstu pievienošanu ir grūti paveikt. Arī brauciena laikā internets nemitīgi raustījās.

Iespējams, nedaudz pasteidzos ar savu rīcību, jo tieši vienu dienu pēc paraksta uzlikšanas tele2 līgumam, man atnāca meils no Zanes, kas strādā sabiedrisko attiecību aģentūrā Hauska & Partner International Communications ar piedāvājumu mēnesi patestēt Bites mobilo internetu. Pagaidām gan nekādus plašākus spriedumus dažādu iemeslu dēļ nevaru izteikt. Tikai vienreiz pieslēdzoties pārliecinājos, ka mana iemīļotais portāls eSports.lv, atrodoties LU PPF, ar Biti strādā daudz ātrāk.

3 thoughts to “Mobilais internets darbībā”

  1. Tā kā man vajag tikai pilsētās šo lietot, būs jāpaņem. Vien jāizdomā, kuru tarifu. Saprotu, ka esošajiem klientiem par testēšanu nav nekas, arī drošības naudas, jāmaksā, ne?

  2. Par lielajām pilsētām ar 3G tas ir pilnīgi skaidrs ka šis rīks strādā ļoti labi. Par GPRS cik man ir nācies saskarties ātrums ir bijis pilnīgi pietiekams web browsēšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *