Krīze augstskolā

Kamēr es vēl pēdējo nedēļu varu daudz maz slaistīties un NEmācīties, tikmēr RTU studijas atsākās jau pagājušās nedēļas vidū. Bijušajam klasesbiedram Ronim viena no lekcijām šodien joprojām nenotika, jo pasniedzējs paziņojis, ka nevienu nemācīs, kamēr viņam nebūs samaksāta alga.

Tāpat bija padzirdētas runas, ka Latvijas Universitātē gatavojas apvienot fakultātes, taču augstskolu gudrie atraduši citu veidu, kā samazināt izmaksas. Principā LU jau tagad ir ietaupijuši kaut kādus budžeta līdzekļus, mācības atsākot pusotru nedēļu vēlāk nekā citas augstskolas. Vēl jau nogriezta nauda sporta nodarbībām, gan jau arī fakultātē vairs nebūs tik silti. Reālajā dzīvē īstu LU redzēšu nākamnedēļ.

LU PPF lietišķās informātikas skolotāja specialitātē esmu pabeidzis jau trešo semestri. Joprojām mācījies tikpat kā neesmu (slaistos jau pusotru gadu), taču vidējā atzīme spīti turās astotnieka robežās. Trešajā semestrī man pat tika maksāta stipendija. Tie bija papildus 70 lati mēnesi. Arī ceturtajā semestrī, cerams, man šī nauda turpinās ripot manā bankas kontā, bet kurš vairs to saprot, cik liela tā būs?

2 thoughts to “Krīze augstskolā”

  1. mums gan skolaa kriie neienu neskar pasniedzeejiem ir pat paraadiijies jauns MB s 55 amg protams tagad kriizes laikaa taads vairs neko nemaksaa bet tomeer,
    un maaciibas man jau ir kopsh 5 janvaara! takaa, mees izceljamies ar to, kad musu skola laikam grib liidzinaties dazhaam ljoti prestizhaam skolaam kaa zviedri, bet liidz tiem mums veel ljooooti taalu!!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *