Asus EEE lietotājs

Jau kopš pagājušās ceturtdienas esmu portatīvā datora Asus EEE PC lietotājs. Tiesa, uz trīs dienām man bija jāpārtrauc iepazīšanās process, jo, mēģinot uzlikt latviešu klaviatūras izkārtojumu, izdevās uzkārt Linux’i, ka viņš tālāk par ielādes logu netika. Pirmdien dabūju portatīvo DVD lasītāju un kļūda tika labota – Linux atkal gāja. Arī latviski, redz, māku rakstīt.

Kāpēc nopirku? Gribējās man mazu datoru, kas būtu līdzi jebkurā mirklī. Vieta kompaktajam datoram vienmēr atradīsies sporta somā starp botām un zeķēm, arī gaidāmajā braucienā martā uz Baltkrieviju un Serbiju. Pie mazās klaviatūras esmu jau tīri labi piešāvies, arī septiņu collu ekrāns ir pietiekoši liels. Internetā visu saskatīt var. Beidzot man Skype sarunām ir arī web-kamera. Uzdrukāju gan rakstu žurnālam “Sports”, gan palielu palagu eSportā.

Tagad arī visas lekcijas, kas atsāksies pirmdien, tiks iemūžinātas datordrukā. Vieglāk pēc tam sesijā mācīties un veidot špikerus. Tiesa, akumulators datoriņam ir galīgi neizturīgs – ilgāk par trīs stundām netur.

Nav arī domas pāriet uz Windows XP, iepaticies man Linux, ērts. Vienīgi vēl datorā prasītos kādu attēlu rediģēšanas lietotni, ar kuru samazināt un graizīt bildes, bet tik daudz es vēl neesmu paspējis atrast. Patīk man mans jaunais pirkums. Slinkoju vēl pēdējo nedēļu pirms otrā semestra…

15 thoughts to “Asus EEE lietotājs”

  1. es ar šito ap Ziemassvētkiem nopirku, tīri neko.
    visvairāk piedur tas astro softs kas rāda pašreizējo zvaigznāju un planētu stāvokli un vēl čupu ar info par deep space objects.

  2. dzirdēju, ka Asus kompjiem ir tāda tendence monitoriem izdegt vai kkā tā..bet ko ta es zinu no tām tehniskajām pc pusēm..:D (kursabiedram gadījās..:D kompis jauns bija)
    tādu brīnumu kā tavējo kādam jau redzēju..ir ok ;)

  3. Ja gribi attēlu rediģēsnas programmu, tad ļoti labs “fotožopa” aizstājējs ir GIMP [ļoti ērts un vienkāršs]. Uzzini kāds tev distributīvs ir uzlikts un tad jau mierīgi varēsi sainstalēt visu sev vajadzīgo.
    Lai uzliktu n-tās programmas tev nevajadzēs vairāk par 1Gb, tādēļ vari pat nesteigties ar atmiņas iegādi.
    Tomēr uz tāda kompja un it īpaši portatīvā nav pats labākais kā iepazīt *nix vidi.

    #GIMP
    https://www.gimp.org/downloads/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *