Diskusija! Kas ir blogs?

Tā kā angļu valodā spiež uz ar datoriem saistītu terminoloģiju, tad agri vai vēlu šodien nonācām līdz vārdam blog. Protams, izvērtās diskusija – kas tas tāds ir un kāds vārds tam būtu piemērots latviešu valodā?

Jā, noteikti šī tēma tā saucamajā blogofērā ir apspriesta neskaitāmas reizes, taču man neizdevās iestāstīt pasniedzējai atšķirību starp dienasgrāmatu un blogu. Jā, dienasgrāmata ir personiskāka, taču pasniedzējai tas nelikās pietiekošs arguments, jo ir cilvēki, kas publiskajā telpā var runāt par visu. Kāpēc to vienkārši nevarētu saukt par publisko dienasgrāmatu, jo, piemēram, nezinātājam noteikti nebūtu skaidrs, kas tas tāds blogs ir? Kāda ir atšķirība?

16 thoughts to “Diskusija! Kas ir blogs?”

  1. Es nedomaaju, ka starp blogu un publisko diensasgraamatu ir kaada liela starpiiba. Vienkaarshi tiimeklja vieta, kuraa tu izsakies (pieziimes, kritika pieredze, paardziivojumi utt… ) :)
    Ja pasniedzeejai no taa vieglaak, lai saka publiskaa dienasgraamata.

  2. neviens negrib tevi klausīties dzīvē,negrib dzirdēt tavus stāsts un smieklīgos atgadījumus un vēl sazin ko tāpēc tu visus mēslus kas ar tevi notiek ieliec šeit un jūties populārs un kruts.

    BASTA!!!!!

  3. tieshi taa visi zinoshie un gudrie cilveeki to sauc par emuaaru.

    (dodiet man pistoli un es apklusinaashu to komisiju kas tos murgus izdomaaa:D )

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *