Dzīve ar PedPsihiem

LU (Latvijas Universitātē) PPF (Pedagoģijas un Psiholoģijas fakultātē) esmu nomācījies jau gandrīz pirmo semestri, līdz tām beigām atlikusi vairs tikai pusotra nedēļa. Ir lekcijas, kas mani garlaiko, daļa ir pilnīgi nederīga, bet daļa varbūt interesanta. Joprojām nav skaidrs, kāpēc manā programmā (lietišķās informātikas skolotājs) ir iekļauta filozofija, kas galvenokārt jau pasniedzējas dēļ ir viens no garlaicīgākajiem priekšmetiem, ko esmu jelkad mācījies. Tikpat “interesanti” ir programmēšanas pamati, kur pirmos trīs mēnešus mēs tikām teorētiski apskaidroti par visām valodām. Tiesa, pēdējās divās lekcijās esmu apguvis jau divas valodas – BATCH un HTML.

Par HTML atkal cits stāsts, kurš pirms diviem gadiem jau tika izstāstīts pie pbs. Lūk, koda piemērs, attiecīgā piemēra lasīšana un skaidrojums. Jāsaka gan, ka šī pieeja uz mums vēl nav izmantota, bet stils, kā pasniedzējs māca, vēl palicis nemainīgs. Pašreiz atsēžu datorikas pamatus, kur, liekas, jau ceturto lekciju pēc kārtas tiek prezentēti referāti, kurus pēc tam varēšu brīvi lejupielādēt savā datorā. Pasniedzējs neapšaubāmi savā jomā izglītots, bet viņa humors gan nedaudz savāds, ko saprot tikai īstie datorprāti. Pie Snuķa atrastā Tēvreize, cik saprotu, ir viņa pārveidota.

Vēl seko visi “skolotāju” priekšmeti – pedagoģija un psiholoģija, kas vismaz ir interesanti. Vakar pedagoģijā uzzināju, kā pareizi apklusināt nedisciplinētu skolnieku – vispirms aizrādām netieši nepārtraucot stundu, pēc tam aizrādām tieši pārtraucot stundu, tad liekam izvēlēties, ko viņš grib darīt labāk, piemēram, runāt pa telefonu vai atdot to man, tad aicinām uz sarunu aci pret aci, bet beigās saucam vecākus uz skolu. Tātad vēl paliek lietišķo programmu paketes, kur apmāca darboties ar izklājlapām, kas domājams un cerams noderēs turpmāk. Angļu valoda kā angļu valoda, interesantāk nekā vidusskolā – māca visus datoriskos terminus, kā arī atkārtojam gramatiku, ko, lai arī eksāmenā dabūju B, tā īsti nezinu. Kopumā vērtējot – daudz vieglāk nekā skolā, pagaidām mācos gandrīz kā teicamnieks :)

Noslēgumā, turpinot Oskara iesākto tēmu, ielikšu dažas bildītes, kas labāk raksturos mācības šeit (tā pēdējā bilde, protams, fotografēta filozofijā).

9 thoughts to “Dzīve ar PedPsihiem”

  1. Tas, ko Kuzmins mācīja par html, mani nebeidz sajūsmināt… Tas pbs piemērs jau vēl izskatās advancēts, salīdzinot ar to, ko mums mācīja.
    Starp citu, man tā arī neizdevās iestāstīt, ka visi tagi nav pa pāriem.
    Bet nu, nav jau tik traki, visi jau visā nevar būt speci.

  2. Varu tikai piekrist Zandim, žēl cilvēku, kas ir spiesti jums pasniegt :P

    Filosofijas interesantums laikam varētu būt atkarīgs no pasniedzēja, bet filosofijas nevajadzīgums vai vajadzīgums, manuprāt, jau ir tikai atkarīgs no konkrētā subjekta garīgās attīstības līmeņa un pieejas dzīvei, katrā ziņā šis teksts priekš manis izveidoja skaidru raksta autora tēlu.

    Starp citu, kas ir batch? MS Windows komandrindas skripti vai tomēr par Unix/Linux iet runa?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *