Tiesneši

Noskatoties ASV spēli pret Latvija, rodas jautājums: Kurš sporta veids ir pats godīgākais un kur spēli vismazāk ietekmē tiesnesis?

Tiesnesis ir otrs “spēlētājs”, kas nosaka spēles gaitu aiz pašiem spēlētājiem! Ir bijuši daudz gadījumu, kad ir mēģināts piekukuļot tiesnesi, lai tas tiesātu kādas komandas/spēlētāja labā! Vēl atceramies, ka arī Eiropas čempionātā futbolā 2004.gadā spēlē pret Vāciju tiesnesis nepiešķīra divas pendeles. Cik zinu, šis tiesnesis vairāk nav tiesājis nevienu starptautisku spēli! Nebrīnīšos, ja čehs, kas tiesāja Latvijas un ASV spēli, vairāk neizies laukumā, kā tiesnesis vai tā palīgs!

Pati lielākā ietekme tiesnesim ir mākslas vingrošanā, daiļslidošana, lēkšanā no tramplīna un sinhronajā peldēšanā. Rezultāta noteikšana šajos sporta veidos ir atkarīga tikai no tiesneša, nevis no kāda vārtu guvuma vai laika!

Viens no godīgākajiem sporta viediem, liekas, ir galda teniss. Šeit tiesnesis tikai skaita rezultātu, nav nekādu autu vai soda sitienu, kur par to lemj tiesnesis.

Kādas ir tavas domas šajā jautājumā?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *