Vēl trīs dienas Insbrukā

Rit septītā diena jaunatnes olimpiskajās spēlēs Insbrukā. Esmu atdevis visu savu foto tehniku un pievērsies tekstiem. Joprojām moku savu pirmo rakstu par pašaizsardzības sekciju kultūras un izglītības programmā (tāda bija arī Singapūrā), kas paralēli sporta aktivitātēm notiek Insbrukas kongresnamā. Grūti sevi motivēt rakstīt par notikumiem, kas tevi nemaz neinteresē. Vēl jo vairāk – angļu valodā.

Turpmākajās dienās ķeršos pie latviešu sportistiem. Sākšu šodien ar Augusta Valda Vasiļonoka startu unikālā hokejistu individuālo prasmju turnīra finālu. Vismaz par latviešiem man ir interesanti rakstīt pašam un man būs tikai prieks, ja viņu sniegums tiks plašāki atspoguļoti oficiālajā olimpisko spēļu lapā.

Ar padomiem par raksta sastādīšanu un informācijas ievākšanu trešdien dalījās Džons no Associated Press. Kā vissvarīgākos punktus izcēla sava darba plānošanu pirms intervijas un faktu pārbaudīšanu pirms teksta publicēšanas. Protams, jebkurā mirklī var padomu prasīt jebkuram no SOK žurnālistu komandas. Lai vai kā, veids, kā briti veido rakstus, man nepatīk…

Arī turpmāk, paralēli rakstīšanai, turpināšu fotografēt. Tikai ar savu mazo Canon 1100D. Vairākas manas fotogrāfijas publicētas oficiālajos olimpiskajos avotos, taču ar visām labākajām mūsu (to starpā arī manām) fotogrāfijām var iepazīties arī šeit. Un mani joprojām sajūsmina kalni, jāizdomā veids un iemesls, kāpēc man vajadzētu sacensību laikā tikt tā augstākajā punktā.

Paralēli tekstam un foto, daļa no komandas darbojas video jomā. Tajā lieliskus un smieklīgas video veido Arnels no Urugvajas un Bens no Izraēlas. Man nav ne jausmas, kur viņi rod idejas šādiem sižetiem, taču, skatoties to, nevar nesmieties. Pirmais video par spēļu talismanu jānoskatās obligāti. OBLIGĀTI.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *