Kādam NAV jābūt trenerim?

Dalos ar Valtera Gražuļa sociālajā tīklā Facebook ievietoto video, kurā var katrs pārliecināties, kā noteikti nevajag vadīt sporta (it sevišķi bērnu) komandu.

Redzot šo situāciju, noteikti daudzi atceras līdzīgas ainas no bērnības skolās vai sporta nodarbībās, taču tur šīm atmiņām ir arī jāpaliek. Arī PSRS laikā dzimušajiem treneriem ir jāiet līdzi laikam un nav jāpielieto tās pašas metodes, kuras pielietoja pirms 20 gadiem. Pārāk bieži joprojām šādu ainas var vērot ne tikai basketbolā, bet arī handbolā un noteikti citos sporta veidos.

Trenerim ir jābūt stingram un mērķtiecīgam, taču tajā pašā laikā jāspēj motivēt savu audzēkni turpināt domāt, pašam pieņemt pareizos lēmumus, kļūdīties un tādā veidā arī attīstīties. Var pielietot daudz efektīvākas metodes, lai bērni savu potenciālu var parādīt jau agrākā vecumā.

Gribas, lai sportā parādās arvien vairāk gados jaunāki treneri, taču diemžēl tikai ar entuziasmu komunālos maksājumus nevarēs samaksāt. Jau tagad daudzos Latvijas reģionos ir problēmas ar handbola treneriem – vecie aiziet, bet jaunie nenāk vietā. Latvijas Basketbola savienība pie tā jau strādā, tāpēc cerams, ka arī Latvijas Handbola federācijai būs reāls plāns treneru attīstībai.

One thought to “Kādam NAV jābūt trenerim?”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *