Volkswagen Jetta

No Škoda Fabia uz Volkswagen Jetta

Vēsturiskie bloga lasītāji noteikti atceras manu nu jau leģendāro auto Škoda Fabia (2002.g.), kas bija mans ceļabiedrs vairāk nekā septiņus gadus. Maza un ekonomiska (~5l/100km) automašīna, ar kuru kopā tika nobraukti aptuveni 250 000 kilometri.

Ar Škodu tika piedzīvoti dažādi patīkami un ne tik patīkami mirkļi. Pēdējos gadus tā arī arvien biežāk prasījās pēc servisa apmeklējuma, kā arī vizuāli arvien mazāk sāka atgādināt cienījama paskata auto. Finālā tas palika bez sajūga, tāpēc bija laiks pārmaiņām.

Ar nākamo auto gribēju ieiet nākamajā līmenī. Škoda bija studentu auto, kuras vienīgā labā īpašība bija tās ekonomiskais degvielas patēriņš. Arī manam nākamajam ceļabiedram bija jābūt ekonomiskam, taču nedaudz lielākam un aprīkotam ar komfortu.

Neesmu nekāds auto eksperts, taču pēc aptuveni mēnesi ilgām pārdomām un konsultācijām ar draugiem tika veikts pirkums. Līdz ar to kopš 2014. gada rudens esmu kļuvis par Volkswagen Jetta (2009.g.) īpašnieku. Esmu apmierināts, nobraukti jau pirmie 15 000 kilometri un mana Jetta vēl nav pievīlusi.

Tā, protams, ēd nedaudz vairāk degvielu (~7,5l/100km) nekā Škoda, taču braukšana ir krietni jaudīgāka un komfortablāka. Esmu arī apņēmies vairāk rūpēties par šo auto, lai tas uz ceļa tik ātri nezaudētu savu cienījamo statusu.

Jau tagad nevaru sagaidīt karstās dienas, lai beidzot baudītu kondicioniera vēso gaisu. Škodā vienīgais kondicionieris sāka strādāt tikai pie 70km/h ar četriem atvērtiem logiem :)

Par savu Škodu varu teikt tikai atzinīgus vārdus. Ja šobrīd meklē auto, noteikti varu ieteikt Fabia kā lielisku izvēli Latvijas ceļiem. Ar to tika šķērsota Eiropa, šķērsota upes un tas niķoties sāka tikai pēdējos gados.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *